PROPERTY DETAIL

Client
Lincoln Cathedral

Date
February, 2020

Lincoln Cathedral

G-Tech have been awarded and are currently a part of an £8m ongoing project at Lincoln Cathedral.

This is a scheme to radically improve the Cathedral’s setting and visitor experience – offering more engaging and dynamic spaces for a wider number of visitors to enjoy, including education rooms and a discovery zone.

The existing building will be sensitively restored and adapted to accommodate the café, education centre, offices and community spaces. The four principal rooms of the ground floor will house the café which will seat up to 130 patrons, with doors opening out onto the newly created Dean’s Green to the west and into the proposed new courtyard to the south.

The education centre will be created by remodelling the former stable block, latterly the school’s dining hall, on the eastern flank of the site. The upper floors will be converted to provide two large community rooms and a rehearsal room for the Cathedral choir, with the smaller rooms being used as administrative offices. The new exhibition space will be built against the north wall of the Cloisters. The space has been designed as a blank canvas, with no columns or dividing walls, thus allowing for maximum flexibility for exhibitions both now and in the future

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.